antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue
 

Fosta Cameră de Comerț

 

Clădirea administrativă a fost ridicată la finele sec. XIX și a constituit vechiul sediu al Camerei de Comerț, acomodând de-a lungul timpului mai multe instituții printre care: între 1921- 1926 Școala Comercială Elementară, Direcția Comercială în anii 50 și Biblioteca Jundețeană „Duiliu Zamfirescu” până în 2014. Momentan clădirea este retrocedată Camerei de Comerț.

Structural clădirea este realizată în tiparul arhitectural al epocii, stilul fiind influențat de construcțiile occidentale ale vremii – neoclasic.

„Imobilul se înscrie în tipul de locuințe pe un singur nivel cu plan dreptunghiular. Accesul se face printr-o ușă montată în axul fațadei principale. Holul central este decorat cu stilobați cu capitel compozit. Corpul central pune în evidență intrarea ușor decroșată și mai înaltă decât laturile laterale, având deasupra un fronton cu lucarnă. Este încadrată de două colonete de colț adosate cu capitel compozit ce susțin o arcadă semicirculară puternic profilată. Fațadele sunt ritmate de ferestre încadrate de coloane cu capitel compozit și soclu la nivelul parapetului cu pilaștri din beton.”(Patrimoniul Cultural Național construit din Județul Vrancea – Muzeul Vrancei)