antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue

”Film de Cinematecă” - “TUDOR”, proiecție film și recital coral, 22.02.2024, ora 18.00, la Ateneul Popular "Maior Gh. Pastia"

ℹ️Primăria Municipiului Focșani, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, alături de Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” - secția Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” – continuă, joi, 22 februarie 2024, evenimentul ”Film de Cinematecă ”, cu cel de-al treilea film din seria “Emanoil Petruț” – “TUDOR”.
✅Astfel, de la ora 18:00, vă invităm la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”, pentru vă bucura de un impresionant recital coral susținut de Corul de Cameră Pastorala condus de inegalabilul dirijor, Profesor Dr. Dumitru Săndulachi.
✅Evenimentul va fi prezentat de doamna Carmen Cazaciuc, referent cultural al secției Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”.
✅Tudor este un film istoric lansat la 18 noiembrie 1963 în cinematografe, regizat de Lucian Bratu după un scenariu de Mihnea Gheorghiu bazat pe un poem (1953) și o piesă de teatru (1955) de Gheorghiu. Povestea filmului ne duce la începutul secolului al XIX-lea, unde lupta pentru tron, setea de mărire și intrigile alimentate de dominația otomană produc și frământări sociale. În acest context, personalitatea lui Tudor Vladimirescu, unde Emanoil Petruț joacă rolul slugerului și a comandantului de panduri, contribuie la clarificarea relațiilor.
✅Pe data de 29 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm să vizionați filmul ”Amintiri din Copilărie”.
Accesul este liber❗