antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue

"Film de Cinematecă" - "Patima" - 15.02.2023, ora 18.00, la Ateneul Popular "Maior Gh. Pastia"

ℹ️Primăria Municipiului Focșani, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, alături de Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” - secția Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” – continuă, joi, 15 februarie 2024, evenimentul ”Film de Cinematecă ”, cu cel de-al doilea film din seria “Emanoil Petruț”.
✅Proiectul cultural care se desfășoară în fiecare zi de joi la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” prezintă publicului focșănean pasionat de artă, personalități din lumea filmului, filme de artă, povestea realizării acestor filme și povești conexe.
✅Joi 15 februarie 2024, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” vă invităm la proiecția filmului ”Patima ”, unde Emanoil Petruț joacă rolul lui Tie, nepot de văr al lui Dionisie Popovici, care făcuse o pasiune pentru tânăra văduvă Păuna.
✅În debut, elevii Liceului de Artă "Gheorghe Tattarescu" ne vor încânta cu un moment artistic.
✅În cadrul evenimentului, actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” ne va duce în lumea lui Emanoil Petruț, un artist complet, care a jucat peste 100 de roluri în piese de teatru și aproximativ 50 de roluri în cele mai mari filme românești.
✅Evenimentul va fi prezentat de Sorin Francu.
✅“Patima” este un film românesc din 1975, regizat de George Cornea după un scenariu inspirat de nuvela „Hiena” a scriitorului bănățean Petru Vintilă. Subiectul filmului îl reprezintă înrobirea unei femei de patima banilor în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, în contextul instaurării regimului comunist în România. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Draga Olteanu-Matei, Gheorghe Cozorici, Emanoil Petruț, Vasile Cosma, Ovidiu Moldovan și Mariana Buruiană.
✅Pe data de 22 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm să vizionați filmul ”Tudor”, iar pe 29 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm la ”Amintiri din Copilărie”.
Accesul este liber❗